Tüm malzemeleri birebir ölçüleriyle hazırlanmış Dr Oetker kek ve pastalarım her seferinde tam kıvamında oluyordu. Bunu kendi başarıma bağlamaktan hiç vazgeçmedim. Tamam malzemeleri karıştıran o olabilirdi ama, fırını doğru dereceye ayarlayıp süreyi doğru tutmak da çok önemliydi. Kekleri yeterince güzel yapabildiğime karar verince bir gün tart yapmayı denedim. Evet, tamamen kendi öngörülerimle, kalıba boşalttığım tart hamurunun üzerini önce kremayla kapladım, sonra kivileri yerleştirdim. Kivilerin üzerine jölenin uygun olacağını düşünüp sıcak jölenin soğumasını beklemeden tart hamurunun içine boşalttım. Hata! Sıcak malzemenin önce biraz soğuması gerektiğini, ancak ondan sonra diğer malzemelerle karıştırılabileceğini o gün öğrendim.
Kardeşim için doğumgününde yaptığım tavşan şeklinde muzlu pasta, tarifini tvden aldığım karamelize şeker pencereli yılbaşı kurabiyeleri, rulo, kare mozaik pastalar vs derken büyüdüm. Artık kendi mutfağım, kendi malzemelerim var. İlerde ünlü olduğumda röportajımda cevabını vereceğim şu soruyu heyecanla bekliyorum :
- Mutfağınızdan neler hiç eksik olmaz?
- Tabii ki un ve şeker!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder